Våra produkter

Vindigo-produkter är noggrant utvalda för att säkerställa att de håller hög kvalitet och bär traditionella värderingar från minoritetsgrupper i Vietnam

Ekologiskt handvävt hampatyg

De flesta av våra produkter är från handvävd hampa. Det är en av H'mongs unika traditioner att odla och väva hampa till tyger. Hampaväxter odlas ekologiskt och skördas för hand. Hantverkarna använder sedan enkla verktyg & maskiner för att skapa hampafibrer från hampaplantorna. Den kommer att gå igenom 41 steg från att repa, slå, räta ut till att väva, färga för att skapa ett tygstycke som är starkt, hållbart och biologiskt nedbrytbart. Hampatyger blir mjukare och bekvämare efter användning och tvättar.

 • Batik bivax ritning

  Batik är en vanlig teknik bland stamgrupper för att dekorera tyger. Hantverkarna kommer att använda smält bivax för att rita på en tygyta enligt det designade mönstret. Tyget kommer sedan att färgas till kall färg och slutligen kokas i kokande vatten. Bivax kommer att smältas i varmt vatten och avslöja det täckta mönstret. Även om det låter enkelt, kräver batikmålning mycket övning och färdigheter att bemästra.

 • Handbroderi

  Tillbaka till gamla dagar, att lära sig brodera är en viktig färdighet för alla H'mong-tjejer att bemästra sedan en tidig ålder. Det är en del av H’mong-traditionen att tjejer gör och broderar kläder till sig själva och sina familjemedlemmar. Numera ersätts handbroderi mycket av maskin, vilket sparar tid och ansträngning. Men eftersom en del av vårt uppdrag är att försöka reservera talangerna inom broderi, väljer vi handbroderier för våra produkter.

Växtbaserad färg

De levande färgerna i våra produkter är tack vare den naturliga färgningsprocessen. Från indigoblått till ljust gult, grönt eller rött, de är alla växtbaserade ingredienser. Naturlig färg är säker för känslig hud och miljövänlig. För att kunna skapa en designad färg och nyanser kommer det att krävas en hel del experiment och färdigheter att bemästra. Andra faktorer som vädret eller luftfuktigheten kommer också att påverka resultatet i hög grad.

 • Återanvända tyger

  En del av vintage stamdräkter används i våra produktdesigner. Dessa tyger är alla vävda för hand och naturligt färgade. De har också en hel del broderidetaljer och batikmålning med bivax. Ett autentiskt H'mong-tyg kräver mycket tid, ansträngning och kompetens av tillverkarna, och det är värt att bevaras i modecyklerna

 • Omdanat tyg

  De tyger som traditionellt används för att göra stamdräkter omformas till mer vanligt använda produkter som väskor, plånböcker, heminredning. De kombineras vanligtvis med andra material för olika applikationer.

  Dessa tyger är alla vävda för hand och naturligt färgade. De har också en hel del broderidetaljer och batikmålning med bivax. Ett autentiskt tyg kräver mycket tid, ansträngning och kompetens av tillverkarna, och det är värt att tillämpas brett.