Bakom vår logotyp

Att hitta ett meningsfullt namn för ett företag är vanligtvis en ganska utmanande process. Det tog oss ett tag att komma på ett företagsnamn och en logotyp som speglar vilka vi är och vad vi gör. Därför tycker vi att det är värt att utveckla det för våra kunder.

Bokstav V med flera betydelser

Vindigo börjar med ett V, vilket helt uppenbart betyder Vietnam, där alla våra produkter tillverkas. Vi fokuserar endast på handgjorda föremål som är gjorda av minoritetspersoner och av unga konstnärer/hantverkare som bor i Vietnam. Vi hoppas att vi genom att dela skönheten i deras arbete till världen bidrar till att bevara och utveckla deras talanger, deras traditioner och, i slutändan, förbättra deras inkomster.

Dessutom står V också för Vintage, som representerar långvariga skönheter och kvaliteter. Bland vår stamproduktportfölj finns det ett särskilt utrymme för vintagekollektionen, inklusive H'mong-kjolar i sprit som tillverkades för 30 till 50 år sedan eller tyger från den thailändska gruppen som är knappa att hitta på marknaden. Dessa föremål är alla handgjorda av stamhantverkare för ganska länge sedan och medför en del av historien som gör dem värdefulla.

Indigo - en naturlig representant för växtbaserad färgämneskultur

Den andra delen av vårt namn är INDIGO. Det är extraktet från indigolöv som är mycket välkänt i den naturliga färgningsvärlden. Indigofärgning kräver mycket tid och uppmärksamhet av tillverkarna och även om det är vanligt är det inte lätt att bemästra. Beroende på antalet dippar som ett tyg tar in i indigofärgen, och även andra faktorer för solljus, luftfuktighet... blir resultatet olika nyanser av en vacker blå. Våra produkter är växtbaserade färgade och indigo är en naturlig representant för att "säga det högt" till världen. Följaktligen är indigoblått huvudfärgen på vår logotyp.

H’Mong Sun-symbol

Bokstaven O i vår logotyp ersätts av symbolen för solen i H’mong-tygkulturen. De flesta av våra produkter är från H'mong-stammen som bor i nordvästra Vietnam. H'mong-människor är kända för sin odling av hampatyg, naturliga färgtekniker och fantastiska batikteckningar och broderier. Solen (Hnub på H'mong-språket) står i slutet av logotypen som representerar en ljus framtid och full av hopp för vad vi försöker uppnå: att dela den vackra vietnamesiska stamskapelsen till världen.

De lockande detaljerna på andra bokstäver i logotypen, som bokstaven V, N, G eller prickarna på Is, anger också från H'mong-broderisymboler.

Som slutsats är vi väldigt nöjda med vårt företagsnamn och logotypen vi har. Det är en fröjd att se det oftare i produktetiketter eller i sociala medier. Vi hoppas att vår förklaring håller dig informerad och på något sätt kommer ihåg oss lite längre.

För att veta mer om var idén med Vindigo började, klicka här.

Tack för att du läser.