Caring for Natural Dyed Fabrics

Sköter naturligt färgade tyger

Naturfärgade tyger är inte bara vackra utan också ömtåliga. Korrekt skötsel och tvätt kan hjälpa till att bevara deras färger och förlänga deras livslängd. Här är några tips från Vindigo om hur du tar hand om dina naturliga färgämnen:

  1. Handtvätt dina kläder i kallt vatten för att förhindra piller och bevara färgen. Om maskintvätt är nödvändigt, använd den skonsamma cykeln i 30 grader och separera kläderna efter färg.

  2. Använd ett rengöringsmedel med neutralt pH för att förhindra färgförändring och ta bort ytkemikalier. Tvålnötter är ett naturligt och skonsamt alternativ.

  3. Undvik att använda blekmedel och citrusjuicer eftersom de kan skada färgen och tyget. Använd istället tvålnötter eller rengöringsmedel med neutralt pH blandat med vatten för att ta bort fläckar.

  4. Torka alltid i skuggan för att förhindra blekning från solljus. Använd ett varmt strykjärn vid låg temperatur för att förhindra krympning.

  5. Begränsa att tvätta dina kläder kontinuerligt för att sakta ner blekningsprocessen. Häng dem på en klädhängare istället för att slänga dem i tvättmaskinen om de inte är riktigt smutsiga.

Genom att följa dessa tips kommer dina naturliga färgämnen att förbli vackra och hållbara över tiden.

Organic hemp bags in natural yellow dye

Tillbaka till bloggen