Caring for Natural Dyed Fabrics

Vård för naturliga färgade tyg

Naturliga färgade tyger är inte bara vackra utan också känsliga. Rätt omsorg och tvätt kan bidra till att bevara färgerna och förlänga deras liv. Här är några tips från Vindigo om hur du tar hand om dina naturliga färgprodukter:

  1. Hand tvätta dina kläder i kallt vatten för att förhindra pillering och bevara färgen. Om maskintvätt behövs, använd den skonsamma cykeln på 30 grader och separata kläder efter färg.

  2. Använd ett neutralt pH-tvättmedel för att förhindra färgförändring och ta bort ytkemikalier. Tvålnötter är ett naturligt och skonsamt alternativ.

  3. Undvik att använda blekmedel och citrusjuice eftersom de kan skada färg och tyg. Istället, använd tvålmutter eller neutralt pH-tvättmedel blandat med vatten för att ta bort fläckar.

  4. Torra alltid i skuggan för att förhindra blekning från solljus. Använd ett varmt järn vid en låg temperatur för att förhindra krympning.

  5. Gränsa tvätta dina kläder kontinuerligt för att sakta ner blekningsprocessen. Häng dem på en kläder i stället för att kasta dem i tvättmaskinen om de inte är riktigt smutsiga.

Genom att följa dessa tips kommer dina naturliga färgprodukter att förbli vackra och hållbara med tiden.

Organic hemp bags in natural yellow dye

Tillbaka till bloggen